Herenhuis in Parijs

Home » Interieur & lifestyle » Herenhuis in Parijs
De Franse editie van interieurtijdschrift Architectural Digest (of AD) nodigde de top 15 aan (binnenhuis)architecten uit om een 17de eeuws hôtel particuliere te transformeren tot een modern woonpaleis om van te watertanden.

Alle kamers en ook de tuin van Enclos des Bernardins ondergingen een metamorfose.

Op de Rive Gauche, op steenworp afstand van de Notre Dame en met uitzicht op de Seine, ligt dit huis met majestueuze afmetingen. Perscentrum Wonen nam een kijkje en sprak een aantal van de ontwerpers die een ruimte onder handen namen.
Woonkamer
Keuken

Leefkeuken

Charles Zana ontwierp een keuken, die hij door de toevoeging van een royale hoekbank omdoopte tot lichte woonruimte. Hij speelde met verschillende materialen en maakte onconventionele combinaties: glad marmer met ruw hout, onyx met messing, zijde met verkoold hout en porselein met plastic. Het geeft die moderne twist waar Zana in zijn werk naar streeft.

Stoffenproducent Dedar maakte speciaal voor deze gelegenheid de linnen gordijnen met tie-dye effect; het zijden tapijt werd ontwikkeld in samenwerking met I.C.E. International. Ontwerper Johanna Grawunder creëerde een lamp die het licht zowel overdag als ’s avonds een special effect geeft door het roze perspex. Een Italiaanse fabriek produceerde de 3D-tegels.
Zana zegt dat hij een project geslaagd vindt, wanneer het harde werk van de architect niet zichtbaar is in het eindresultaat. Omdat de ruimte voelt alsof hij altijd zo was, en er niks is veranderd. Zo voelt het ook in de woonkeuken. Tot Zana uit de doeken doet hoe hij de ruimte aantrof: als lege huls zonder scheidingswanden en zonder vloer. Wat ons betreft een ‘missie geslaagd’ voor Zana, deze keuken.
Werkkamer

Werkkamer

Dit futuristische kantoor straalt macht en besluitvaardigheid uit. In de ruimte houden een marmeren bureau en drieluik elkaar middels katrollen in evenwicht. Ontwerper Ramy Fischler werkte samen met Tai Ping Carpets aan het getufte wollen tapijt dat is ingelegd met marmeren stenen van Ateliers de France.

Slaapkamer

Gilles & Boissier bekleedden de muren van hun slaapkamer met fresco panelen van kunstenaar François Houtin. Ze plaatsten de meubels op een marmeren platform dat boven de houten vloer zweeft: een kamer voor een rockster.
Slaapkamer
Kinderkamer

Kinderkamer

Vincent Darré  switchte een aantal jaar geleden van de mode naar interieurontwerp. Stoffen spelen de hoofdrol in zijn kamer, waarmee hij ieder oppervlak bekleedde. De print is gebaseerd op het verhaal van De Klein Prins en komt uit het archief van kunstenaar Janine Janet, die voor het prestigieuze stoffenhuis Pierre Frey werkte.

Salon

Deze luxe salon werd door Elliot Barnes uitgerust met een marmeren open haard met een glazen schoorsteen. De muur achter de bank is bekleed met geplooid en gevouwen leer voor een grafisch effect, terwijl kunstwerken en goud getinte spiegels de andere muren sieren.
Lounge

Bron: Perscentrum Wonen
Lees meer over dit thema in het dossier: binnenkijken