Brick house

Home » Interieur & lifestyle » Brick house
Brick House is de nieuwe trend waarbij materialen als marmer en graniet worden gecombineerd met de kleur van baksteen.

Meubelen met warme karameltinten worden afgekoeld door het gebruik van beton en staal. Doorgestikte stoffen zorgen voor een heerlijk comfort.

Brick house in vijf stappen
 

  • Kleuren: Betongrijs en marmertonen in de basis. Brick en accenten in karamel, zalm en perzik doen het interieur blozen.
  • Dessins: Unikleuren en toon op toon kleurtoepassingen. Geen drukke prints, wel kleurvlakken of het patroon van natuursteen of beton.
  • Materialen: Beton, natuursteen en klei zijn kenmerkend. Deze combineer je met hout, metaal en dikke gevoerde en doorgestikte stoffen.
  • Meubilair: Eenvoudig van vorm, met heldere lijnen en zonder tierelantijnen.
  • Must haves: Ronde of rechthoekige bijzettafeltjes en natuurstenen of betonnen objecten. De 'blos' van het interieur kan een kleurvlak zijn, maar ook een licht roze tafel of een zalmkleurige vaas.
Brick house
Brick house
Verwarm je interieur met de kleuren van de ondergaande zon. Bij Brick house variëren de kleuren van zalmroze en terra tot warm steenrood en karamel. Koel af met krijt, kiezel en marmer.
Brick house
Marmer wordt toegepast in een tafelblad, zitting, lampenvoet en als dessin op behang, poefjes en lampen. Verzacht de sfeer met pastelkleuren en natuurlijk materialen.
Brick house
Kies voor natuurlijke materialen die comfort bieden, zoals wollige vloerkleden, bontplaids, met dons gevulde sierkussens en dikke doorgestikte stoffen.
Brick house
Probeer ook in detail de warme en koude sfeer te laten samensmelten. Combineer licht en donker marmer met zachte materialen als wol en dik gevoerde stoffen.
Brick house
Beton is meer dan een bouwmateriaal. Meer dan 99% van al het beton wordt gerecycled. Binnen kan het worden toepast in hippe accessoires als vazen en lampen.
Brick house
Kies voor een grafische stijl door grote geometrische dessins, verrassende lichtobjecten en een bijzonder spel van tafels toe te passen. Maak horizontale en verticale kleurvlakken op de muur.

Woonmodetrend Brick House van Perscentrum Wonen kwam tot stand i.s.m. magazine Eigen Huis & Interieur.
Productie & Fotografie: Floor Knaapen
Co-productie: Annemijn Hoorens
Assistent: Marloes van den Berg
Model: Alie/Fresh Models
Visagie: Aga Urbanowicz/Angelique Hoorn
Tekst: Priscilla de Putter, Perscentrum Wonen
Met dank aan: Dedato Ontwerpers & Architecten, Dutch Style Company
Lees meer over dit thema in het dossier: woonideeŽn