Interieur- en modetrend: bloemen!

Home » Interieur & lifestyle » Interieur- en modetrend: bloemen!
Interieur en mode is steeds meer met elkaar verbonden. In een geïntegreerde lifestyle laat je zien wie je bent!

De afstand tussen wonen en mode wordt steeds kleiner. Modeontwerpers hebben dit door en bakenen nieuw terrein af. Zo zal Mary Katrantzou in 2014 een wooncollectie lanceren en treedt ze daarmee in de voetsporen van o.a. Diane von Furstenberg, Ralph Lauren, Jean Paul Gaultier, Versace en Missoni. Ook opvallend: ontwerpers die bijklussen als interieurstilist. Namen als Bas Kosters, Sjaak Hullekes en Spijkers&Spijkers sloegen in 2012 de handen ineen om Hotel Modez in te richten, dat zich bevindt in het modekwartier van Arnhem. Wie wat inspiratie moet bijtanken, is hier aan het juiste adres. Dat mode- en interieurtrends op elkaar inspelen, illustreren we in dit artikel door de bloementrend uit te lichten. Kijk mee!
Mode en interieur: landelijk

Kalm bloemenkoraal

Grijs met subtiele, nuchtere rozen voor op je bed (Zara), je stoel en je kostuum (Alexander McQueen 2014). Het neigt naar pastel, maar is het toch net niet. Tussen verweerd en ultraverzorgd in; deze look steekt af tegen de kleurenchaos in afbeeldingen later in dit artikel.
V.l.n.r.: interieur (Jannepeters.de), outfit man (Alexander McQueen), bank (Zara).

Folklore

Voor modehuis Alexander McQueen is het helemaal raak in 2013/2014. Mannen en vrouwen zijn gekleed in diverse bloe(m)(d)mooie motiefjes: klassiek, rauw of luchtig. Bij het desbetreffende beeld gaat het uiteraard om de laatste categorie. Deze frisse ietwat folkloristische subtrend zie je terug in de woonaccessoires. Het kussentje van Orimono en het dekbed van Zara hebben dezelfde kleurschakeringen.
V.l.n.r.: outfit vrouw (Alexander McQueen), bed (Zara), kussentje (Orimono).
Mode en interieur: flower power
Mode en interieur: rozo en rood

Red like a fine wine

Mannen mogen in 2014, als het aan Gucci ligt,  gekleed gaan in chique maar jolige bloemmotieven, in bordeauxrood en zalmroze. Maison Martin Margiela speelt met dezelfde tinten, maar kiest liever voor bloemcorsages. Dit kleurenpalet zie je duidelijk terug in het interieur.
V.n.l.r.: outfit man (Gucci), lamp (John Derian), outfit vrouw (Maison Martin Margiela), overhemd (A Fish Named Fred).

Kleur op kleur, laag op laag

Nog meer bewijs dat mode en interieur dezelfde taal spreken. Turquoise, roze en limegroen zijn de hoofdkleuren in beide disciplines. Daarnaast draait het om het combineren van verschillende prints, waardoor er gelaagdheid ontstaat. Rechts is beeld te zien van een fotoproductie in Country & Town Magazine (april 2013). Het bloemenpatroon is verwerkt in de panty, in de haardecoraties, de kleding, de handschoenen, op de tassen en corsages – gecombineerd met fleurige items in het decor. De vergrotende trap der blommen; floral is here to stay!
Modeproductie Town and Country Magazine (fotografie door Ruven Afanador, styling door Hanna Teare).
Mode en interieur: lekker fel
Mode en interieur: color blocking

Colour shocking

De familie Missoni omarmt vrolijkheid en dat zie je meteen terug in deze mixed floral-bank. De resortcollectie van Marc Jacobs (2014) sluit hier met haar contrasterende motieven op aan. Saillant detail: dankzij deze nieuwe invalshoek colourblocken we nog even door.
V.l.n.r.: outfit vrouw (Marc Jacobs), bank (Missoni Home), modeproductie W Magazine (fotografie door Sharif Hamza, styling door Giovanna Battaglia).
V.l.n.r.: bloemenmuur (Tensta Konsthall), Levi’s Made and Crafted (fotografie door Martin Zad, styling door Raul Guerrero), fotoproductie Kinfolk Magazine (fotografie door Parker Fitzgerald, styling door Amy Merrick), gebloemd theedoek (Lisa Rupp), outfit vrouw (Dries van Noten), bloemenkussen (Versace Home).


Door: Nisse Benhaddaoui, Perscentrum Wonen (bewerkt)
Lees meer over dit thema in het dossier: interieurtrends