Chillen in de hangstoel!

Home » Interieur & lifestyle » Chillen in de hangstoel!
Een hangstoel: altijd vakantiegevoel!


1. Een hangstoel is compact in gebruik

Een hangstoel heeft één ophangpunt. Deze begeeft zich boven de stoel, bijvoorbeeld in het plafond, aan een stevige boomtak of onder een afdak. Ideaal dus voor kleinbehuisden, zoals studenten. Eenmaal opgehangen neemt hij de plaats in van een gemiddelde sofa, maar je kunt hem na gebruik weer opvouwen en opbergen in een handig tasje.

2. Een hangstoel kan prima binnen

Een hangmat is in lengte al gauw vier meter lang. In huis is daar vaak te weinig plek voor. Een hangstoel is wat ruimte betreft iets efficiënter en kan meestal wél in huis opgehangen worden. Bij slecht weer of in de winter kun je dus toch geweldig ontspannen!
 

3. Een hangstoel voelt als een hangmat

Vergeet even je idee van een stoel waarop je gaat zitten. In een hangstoel lijkt het alsof je in een hangmat ligt. Helemaal languit gaat niet, maar grote hangstoelen zoals de Elda XL zijn zo ruim dat je er net zo relaxt in kunt chillen als in een hangmat!
Wie ooit gezocht heeft naar een hangmat, zal tussen het bonte aanbod zeker het fenomeen hangstoelen zijn tegengekomen.

Voor veel mensen is de hangstoel echter nog een onbekende relaxmogelijkheid.
 

Vakantiegevoel

Het ontspannende karakter van een hangmat is iedereen bekend. Je hangt hem op tussen twee bomen of in een standaard en als je even je ogen sluit, waan je je in no-time op vakantie. Cocktailtje erbij, goed boek, en echt: je achtertuin is je vakantieresort. Voor optimale ontspanning hoef je geen duur oord te boeken op de Canarische eilanden.

Een hangstoel geeft ook die ervaring. Ook daarin kun je heerlijk in wegdromen terwijl je zachtjes schommelend geniet van je favoriete muziek.
 

Drie redenen om voor een hangstoel te kiezen

De hangstoel-beleving lijkt erg veel op het relaxen in een hangmat. Maar omdat de hangstoel anders wordt opgehangen, is de hangstoel voor sommige mensen een betere oplossing dan een hangmat.

We zetten drie belangrijke verschillen tussen een hangmat en een hangstoel op een rijtje.
 
Een hangstoel is ook binnen erg leuk

Dit artikel is geschreven in samenwerking met dehangmat.nl
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin