Aziatische tuin

Home » Interieur & lifestyle » Aziatische tuin
Aziatische tuin - overzicht Zwart en rood voeren de boventoon in deze Aziatische tuin. Laat je inspireren door de mysterieuze sferen uit het Verre Oosten en verander je tuin in een oase van rust en gezelligheid.

We geven je hier de tips en trucs!

De stenen schutting is zwart geschilderd waardoor het decor direct de toon zet. Gevlochten meubelen doen Aziatisch aan met hun donkergrijze kleur, hoekige vorm en ‘open structuur’ van het onderstel.
Aziatische tuin bankje

Aziatische accessoires

Vergeet niet, zoals binnenshuis, te decoreren met accessoires om de sfeer te versterken. Denk aan rode sierkussens en -placemats, Boeddha beelden, een buitenposter, lantaarns en diverse bloeiende planten. Azië is hot, bereid je dus voor op de Asia Mania!

Rood en zwart

Door een rode geranium in een strakke zwarte pot te zetten krijgt deze een oosterse uitstraling en geef je de tuin een extra kleuraccent. Kies daarnaast niet voor één maar vijf vierkante potten in verschillende hoogtes.
Zet ze als verzameling bij elkaar, gevuld met hetzelfde soort gras. Deze moderne groendecoratie ‘vult’ het terras en geeft het een Aziatische sfeer.

Ook comfort is belangrijk: dankzij de gestoffeerde kussens biedt deze zithoek optimaal comfort. De luxe van een ‘buitenkamer’ is voor iedereen!
Aziatische tuin rood en zwart
Door: Monique van der Reijden, Perscentrum Wonen (aangepaste tekst)
Met dank aan: GAMMA Nederland, Syngenta Flowers, Leen Bakker en Dutch Style Company
Lees meer over dit thema in het dossier: tuin