Kamerplanten naar buiten

Home » Interieur & lifestyle » Kamerplanten naar buiten
De zomer komt er aan. En dat betekent lekker buiten eten, buiten bezig zijn en volop genieten. Doe je zomerjurk maar aan en zet de stoelen én de planten buiten!

De meeste kamerplanten houden –net als jij– van wat zon en frisse lucht. Vooral bloeiende planten, zoals Calla, Betulia, Cyclaam en Kalanchoë, zijn echte zomerliefhebbers.

De planten kunnen naar buiten vanaf half mei, want dan is het ook ’s nachts warm genoeg. Laat de zomer maar komen!

Stressverlagende werking

Bloeiende planten geven niet alleen veel kleur aan je terras of balkon. Planten doen ook echt iets voor jou.

Ze hebben een stressverlagende werking en je voelt je goed met planten om je heen. Het enige wat jij hoeft te doen, is ze regelmatig water geven. Een vriendelijk woordje kan ook geen kwaad; dat verdienen ze wel.

Binnen en buiten

Zin om het buiten net zo gezellig te maken als binnen? Met bloeiende kamerplanten creëer je in een handomdraai een gezellige, zomerse sfeer op je balkon of terras.

Deze zomer is het niet snel te bont. Kleurrijke kamerplanten als Betulia, Calla, Cyclaam en/of Kalanchoë laten zich makkelijk combineren. En een bonte mix zorgt voor een op-en-top zomers effect.
 
Kamerplanten naar buiten Kamerplanten naar buiten
Kamerplanten naar buiten

Buitenkamerplanten

  • De Betulia, het jonge zusje van de Begonia, blijft de hele zomer bloeien met een wolk van rode, witte of roze bloemen.
  • De Cyclaam heeft stralend witte, fel roze, paarse of rode bloemen maar ook een bijzondere bladtekening. Daar word je vrolijk van!
  • De Calla heeft opvallende kelkvormige bloemen. De kleur varieert van sereen wit tot dieppaars. Heel stijlvol.
  • De oersterke Kalanchoë heeft heel veel kleine bloemen in de kleuren wit, roze, rood, geel, oranje of paars. Het stevig blad glanst prachtig in de zomerzon.
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten