Open keuken inspiratie

Home » Interieur & lifestyle » Open keuken inspiratie
De open keuken is steeds meer een verlengstuk van de woonkamer. Woonkamer, keuken en eethoek lopen naadloos in elkaar over.

Hier laten we inspirerende open keukens zien. Deze aan de linkerzijde ademt rust, elegantie en stijl. Houten details zorgen voor een warm accent.

Brad Pitt

En mocht het houten accent niet voldoende zijn, dan krijg je het vast wel warm van de eigenaar van deze keuken: Brad Pitt eet in precies zo'n keuken beschuitjes met zijn gezin.
Glamoureus open keuken
Glamoureus open keuken

Middelpunt

Een andere trend die we veel tegen komen is de keuken in het midden van de woonkamer. Vroeger scheidde de eettafel de keuken van de woonkamer, tegenwoordig vormt de keuken het stralende middelpunt!

Op ingenieuze wijze herbergt deze trendy open keuken ontworpen door Pietro Arosio verrassend veel opbergruimte.

Stoere open keuken

Door de combinatie van rechte belijning en ruwe materialen heeft het geheel een warme uitstraling. Deze keuken van VT Wonen heeft de wauw-factor! 

De fronts zijn van eiken met steenkleur. Het keukenblad is gegoten in een mal van houten planken, waardoor het prachtige ‘nerven’ heeft. 
Glamoureus open keuken
Glamoureus open keuken

Design open keuken

Een tikkeltje industrieel is deze prachtige keuken van SieMatic. moderne techniek wordt gecombineerd met huiselijke behaaglijkheid. Ook de houten fronten dragen hieraan bij!

Harmonisch aanrechtblad

De nieuwe Nebula serie van Silestone introduceert nieuwe materialen en contrasterende effecten voor het aanrechtblad. Lyra zorgt voor een harmonie tussen zwart en wit.
Glamoureus open keuken
Glamoureus open keuken

Industrieel koken

Nog zo'n prachtige open keuken! De Mano keuken van Kvik is strak, greeploos en verkrijgbaar in diverse uitvoeringen. Zoals de Mano Sera, met zwarthouten fronten voor een industriёle stijl. De houten accessoires geven een vriendelijke touch aan de keuken.

Trends

De belangrijkste trends in de open keuken zijn qua materiaal hout, staal en cement! De opmars naar een woonkeuken – de keuken als volwaardige leefruimte – is al een tijdje aan de gang.

Diesel tilt dit naar een nieuw level, met de Social Kitchen die ze voor Scavolini ontwierpen. Het is een plek om samen te komen, om te ontspannen. Hout, staal, cement en glas zijn de belangrijkste materialen en geven de keuken een stoere vintage look.
Glamoureus open keuken
Glamoureus open keuken

Moderne, landelijke open keuken

De Mano Forte van Kvik heeft dezelfde basis als andere Mano keukens, maar onderscheidt zich door de lichthouten fronten. Voor een modern landeljike uitstraling in de keuken.

Keukens:
  1. www.snaidero.it
  2. www.snaidero.it
  3. www.grando.nl
  4. www.siematic.be
  5. www.silestone.com
  6. www.kvik.nl
  7. www.scavolini.com
  8. www.kvik.nl
Naar: Perscentrum Wonen
Lees meer over dit thema in het dossier: keuken