Balkon en terras opfleuren

Home » Interieur & lifestyle » Balkon en terras opfleuren
Het buitenzitseizoen staat op het punt te beginnen. Alle reden om je tuin of balkon aan te kleden met kleurrijke zomerbloeiers.

Zet meteen de stoelen buiten. En je wilt niet meer naar binnen!
Een paar uurtjes. Meer tijd kost het niet om je balkon of terras aan te kleden voor het nieuwe buitenzitseizoen.

Balkon- en terrasplanten

Ga naar bloemist of tuincentrum en zoek de mooiste zomerbloeiers uit; denk aan Margriet, Geranium, Fuchsia, Petunia en Lobelia. Wil je graag een creatieve buitenruimte? Kies dan voor een bonte verzameling balkon- en terrasplanten.
Balkon en terras opfleuren

Klassieke planten

Liever iets rustigers, tegen het klassieke aan? Beperk je dan tot één kleur of ton-sur-tontinten. Keuze genoeg! In elk geval mogen Lobelia en Mandevilla (Balkon- en Terrasplant van het Jaar) niet ontbreken. Het is ook erg leuk (en leerzaam) om samen met kinderen planten uit te zoeken – zeker als ze er zelf ook één mogen uitkiezen en verzorgen.

Een zomer lang genieten

Zomerbloeiers uitgezocht? Denk dan ook nog even aan potten, potgrond, plantenvoeding en iets om onder in de potten te leggen (kleikorrels of potscherven). Vier het nieuwe buitenzitseizoen met een lekker koel drankje, zodra de planten op hun plek staan. En nu maar hopen op een lange, warme zomer, zodat je volop van je kleurrijke buitenkamer kunt genieten.

Lees alles over de balkonplant van het jaar » De Lobelia

Lees alles over de terrasplant van het jaar » De Mandevilla
Balkon en terras opfleuren
Balkon en terras opfleuren
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten