Bella Anna

Home » Interieur & lifestyle » Bella Anna
Dit tuinseizoen introduceert hortensiaspecialist Endless Summer een nieuwe tuinhortensia: Bella Anna.

Een bijzondere bloeier met een mix van roze en oudroze bloemen. En heel bijzonder: Bella Anna kan in de zomer meerdere keren bloeien, dus dat is extra mooi!

Kleuren

Hydrangea arborescens ‘Bella Anna’ is een nieuwe tuinhortensia met een unieke kleurschakering van roze en oudroze. Bovendien zijn de takken van de plant sterker dan andere Hydrangea arborescens-soorten en dat is geen overbodige luxe want de bloemschermen kunnen soms wel 25 centimeter groot worden.
Bella Anna

Hortensia's

Naast de nieuwe ‘Bella Anna’ bestaat de collectie van Endless Summer uit de tuinhortensia’s (Hydrangea macrophylla) The Original, The Blushing Bride en Twist-n-Shout. Je kunt hortensia’s het beste in mei op een halfschaduw plek planten.

Verzorging

Voor een optimale groeistart voeg je wat speciale tuingrond toe. Geef vervolgens royaal water. De hortensia’s kun je ook uitstekend in grote potten op het (dak)terras of balkon zetten.

Gaat de plant wat ‘slaphangen’? Geef dan water zodat hij zich (kort na het watergeven) weer op kan richten. Bij elke hortensia van Endless Summer zit een zakje Pokon voeding. Dat garandeert een extra lange en uitbundige bloei!

Wanneer je uitgebloeide bloemen steeds afknipt, vormt de plant op de zijtakken na ongeveer zes weken weer nieuwe bloemen. De hortensia is volledig winterhard (tot -35C).
Bella Anna Bella Anna
Bella Anna Bella Anna
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten