Interview Tim Immers

Home » Interieur & lifestyle » Interview Tim Immers
Vakantiehuizen in binnen- en buitenland hebben geen geheimen voor Tim Immers. Hij presenteerde op locatie bijna een decennium lang House Vision, het televisieprogramma van RTL over de mooiste recreatiewoningen in de wereld.

“Van een stulpje op een Nederlands park tot chalets in de sneeuw en villa’s op Curaçao. Ik heb het allemaal gezien en daar veel opgestoken van projectontwikkelaars en makelaars. Kennis die mij prima in staat stelt om de vele talkshows te leiden die we gaan doen op Second Home International''.

Immers is dus het gezicht van de tweede huizen beurs in Utrecht. De organisatie pakt de zaken dit jaar iets anders aan. Waar voorheen tijdens de beurs vooral op bureaucratische obstakels en valkuilen werd gewezen bij de aanschaf van een recreatiewoning, staan nu de kopers met hun persoonlijke verhalen centraal.

Er valt namelijk veel op te steken van hun ervaringen, die bovendien leren dat de aanschaf van een huis in het buitenland helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. Met de juiste voorbereiding en een goede makelaar of projectontwikkelaar verloopt het hele proces al snel soepel, zo zal ook blijken tijdens Second Home International.

Iedereen is welkom

”Dat is de insteek van de talkshows die we dagelijks meerdere keren gaan doen’’, vertelt Immers. “Het worden geen saaie presentaties maar interactieve bijeenkomsten waar iedereen welkom is.

We zullen telkens één land, thema of onderwerp uitlichten en daarover praten met experts en ervaringsdeskundigen.
Het publiek kan bovendien meteen vragen stellen, dus je krijgt direct antwoord als je als potentiële koper ergens mee zit. Ik ben van mening dat dit een heel informatieve aanpak is en daar kan ik me goed in vinden.’’

Ardennen

“Of ik zelf een tweede huis heb? Nee, maar mijn familie wel, in de Belgische Ardennen. Een heerlijk huis en lekker dichtbij bovendien. Daar kun je zelfs op vrijdagmiddag in een uur of drie naar toe rijden en je bent er meteen helemaal uit.

Dat is natuurlijk het leuke aan zo’n tweede huis. Het is een eigen plek waar je meteen van het ware vakantiegevoel geniet als je er bent. Het maakt eigenlijk niet uit waar dat huis dan staat. Of dat nu onder de palmen van de Antillen is of ergens in de Zwitserse sneeuw.

Zelf zou ik in de toekomst wel wat in Italië willen hebben. Vroeger was ik een echte francofiel, maar tegenwoordig vind ik Italië leuker. Het heeft er natuurlijk mee te maken dat ik zelf een Italiaans georiënteerd restaurant heb, maar ook omdat ik de Italianen en de typische Italiaanse sfeer heerlijk vind.’’

Scandinavie

“Al moet ik ook zeggen dat ik enorm onder de indruk was van Scandinavië toen ik daar was voor House Vision. Had ik zelf ook niet aan gedacht, want net als bijna iedereen denk je toch al snel aan het zuiden als je jezelf gaat oriënteren op een vakantiehuis.

Maar de natuur is zo onbeschrijfelijk mooi in bijvoorbeeld Lapland. En de prijzen zijn bovendien vaak zeer aantrekkelijk. In Zweden en Finland heb ik prachtige huizen gezien, midden in de bossen en die stonden dan te koop voor onder de ton”.
Tim Immers

Prijskaartjes

“Wat dat betreft is mijn advies dus echt om je goed te oriënteren, want er is veel en mooi aanbod over de hele wereld en de prijskaartjes kunnen overal enorm verschillen. Wat ik wel weet is dat er eigenlijk voor praktisch elke portemonnee wel iets te vinden is.

Ik hoop daar zelf ook positieve bijdrage aan te kunnen leveren, al moet ik een heel klein voorbehoud maken. Mijn vriendin is namelijk precies dat weekeinde uitgerekend, dus ik zal als enige presentator ooit mijn mobiele telefoon tijdens de talkshows aan laten staan.

Ik hoop dat de mensen er begrip voor hebben dat ik meteen in de auto spring als het belletje komt. En dan neem ik de dag erna wel beschuit met muisjes mee’’, besluit Immers lachend.
Lees meer over dit thema in het dossier: buitenland