Mandevilla: Terrasplant van het jaar 2012

Home » Interieur & lifestyle » Mandevilla: Terrasplant van het jaar 2012
Zet de tuinmeubels buiten, tover met bloeiende planten je terras razendsnel om tot een weelderig bloemenparadijs en het grote genieten kan beginnen.

Mandevilla is de Terrasplant van 2012. Daar was de jury het snel over eens: ‘Een sterke kuipplant, die garant staat voor een lange en uitbundige bloei. De mooie bloemen geven een instant vakantiegevoel. Deze terrastopper is zo mooi dat je er op slag verliefd op wordt.’

Kleur

De Mandevilla bloeit van mei tot ver in het najaar met witte, roze of rode bloemen. Zet de kuipplant voor een optimaal effect in een stoere, moderne bak op een opvallende plek op het terras.

Omdat de Mandevilla een ‘klimmer’ is, kun je hem ook perfect in een bak aan de voet van de pergola of schutting zetten. Leid de sierlijke bloemenranken eventueel langs een rek, piramide of strakgespannen draden.

Soorten

De Mandevilla is verkrijgbaar in verschillende soorten. De Splendens is een bloem met een geel hart, de Laxa bloeit met witte, geurende bloemen en de Sanderi heeft roze bloemen.
Mandevilla

Verzorging

De Mandevilla heeft een warme beschutte plek nodig. De ochtendzon kan de plant nog wel aan, maar de volle zon niet. Als hij te veel aan de zon is blootgesteld, is de kans op aantasting door insecten groot. In de warme zomerdagen heeft de Mandevilla veel water nodig, en in de winter amper.

Lees meer over de balkonplant van het jaar 2012: de Lobelia
Mandevilla
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten