Lobelia: Balkonplant van het jaar 2012

Home » Interieur & lifestyle » Lobelia: Balkonplant van het jaar 2012
Zet de tuinmeubels buiten, tover met bloeiende planten je balkon razendsnel om tot een weelderig bloemenparadijs en het grote genieten kan beginnen.

Een jury van groendeskundigen koos de Lobelia als Balkonplant van het Jaar. Uit het juryrapport: ‘Met de Lobelia is het direct zomer op het balkon.'


Kleuren

De lieflijke bloemetjes zorgen voor pure zomerromantiek. Door de uitbundige bloei en eenvoudige verzorging is de Lobelia de ideale plant voor op het balkon.’ De Lobelia laat een bloemenwaterval over de randen van potten en bakken stromen. In een hanging basket vormt de Lobelia een imposante wolk van blauwe, lila of witte bloemetjes. De Lobelia is ideaal gezelschap voor veel andere zomerbloeiers.

Soorten

De bloemetjes zijn wel in honderden soorten verkrijgbaar. De Regatta is bijvoorbeeld een met wit gestippelde bloem, de Erinus is een compacte plant van klassieke blauwe kleur en de Cascade Mix is een vrolijke mix met bloemen in bloei met paars, wit en rode tinten.
Lobelia

Verzorging

Plaats de Lobelia in de volle zon, of half in de schaduw. Volle zon zorgt namelijk voor een uitbundige bloei. Geef de Lobelia veel water tijdens de groei, bij te weinig water gaan de bloemstengels namelijk hangen. 

Lees meer over de terrasplant van het jaar 2012: de Mandevilla

 
Lobelia
Lees meer over dit thema in het dossier: bloemen en planten