Paaseieren breien

Home » Interieur & lifestyle » Paaseieren breien
Na de geslaagde rage 'kerstballen breien', kwamen Arne & Carlos op het idee om paaseieren te gaan breien. In hun nieuwe boek lees je alles over de leukste gebreide paascreaties, zoals kippen, paashazen, eierwarmers en natuurlijk paaseieren!

Door de mooie duidelijke afbeeldingen en de stap-voor-stap-uitleg zijn deze paascreaties gemakkelijk na te maken. Er wordt bij elk breiwerk uitgelegd welke kleuren je precies moet gebruiken, en hoe de patronen in elkaar steken.

Arne & Carlos hebben hun creativiteit ook dit seizoen de vrije loop gegeven. Verschillende hoofdstukken uit het boek zijn: Truitje voor de paashaas, De lente komt, De kip en het ei en Eiertruitjes.

Patronen

Speciaal voor pasen hebben Arne & Carlos flink hun best gedaan op het verzinnen van mooie, hippe patronen. Verschillende voorbeelden van patronen zijn kuikentjes, bloemetjes en paashazen.

Kleuren

De kleuren waar Arne & Carlos voor hebben gekozen geven de lente goed weer. Maak zelf breiwerkjes met lichte kleuren, zoals wit en geel, in combinatie met een fellere kleur, zoals rood en groen.

Paaseieren breien

Paaseieren breien

Materialen

Deze materialen heb je nodig om de hippe breiwerken te maken:

  • Sokkenpennen
  • Haaknaald
  • Borduurnaald (voor de afwerking)
  • Wol
  • Vulling


Tips

Bij het breien van paaseieren is het belangrijk om op een aantal dingen te letten. We hebben hier wat tips voor je op een rijtje gezet:
  1. Werk met Raumawol, deze geeft een fijne steek
  2. Maak gebruik van bamboenaalden, deze zijn wat stroever
  3. Trek de draden niet te strak aan, dit kan de vorm veranderen
Het boek: Arne & Carlos breien op hun paasbest is onder meer te koop bij Bol.com
Paaseieren breien Paaseieren breien
Lees meer over dit thema in het dossier: pasen