Jerry Harberink: miniatuurgevels

Home » Interieur & lifestyle » Jerry Harberink: miniatuurgevels
Een grote duik in het diepe. Niemand deed dit werk, dus niemand vroeg er om. Eenvoudig omdat men het niet kende. Het bestond niet.  Jerry Harberink
Jerry Harberink
Harlingen - Noorderhaven, detail
Jerry Harberink Jerry Harberink
Harlingen - Noorderhaven
Amsterdam - Gelderse Kade
Jerry Harberink Jerry Harberink
Hoorn - Veermanskade
Delft - Markt

Miniatuurgevels

Van restmaterialen vervaardigt Jerry Harberink volledig handmatig tot in de kleinste details uitgewerkte miniaturen van bestaande gevels, volledig uitgevoerd in de originele bouwmaterialen.

Het monnikenwerk resulteert in prachtige, waarheidsgetrouwe '3D'-weergaven van, voor een smal grachtenpand, ongeveer tien tot twintig centimeter, welke gezet worden in klassieke of strakmoderne lijsten.

Met zijn eigen werk exposeert Jerry Harberink, onlangs onder andere in het Westfries Museum in Hoorn. Daarnaast maakt hij werk in opdracht, zowel voor musea als voor particulieren.

Architectuur

Architectuur bleef altijd zijn voorkeur houden, maar tekenen kon hij niet, evenals wiskunde. Dus als architect lag er niet direct een rooskleurige toekomst in het verschiet.

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan…
Hij gaf zijn zaak op en begon met het werk wat hij nu doet. Het maken van een miniatuur van een bouwkundig onderwerp. Zijn eigen impressie, in de originele bouwmaterialen.

Autodidact

Jerry Harberink is autodidact. Wat ook niet anders kan want er bestaat voor zijn werk geen opleiding.

Het maken van een miniatuur, in hout, steen, riet of cement vereist ervaring, materiaalkennis en een groot gevoel voor bouwkundige verhoudingen. Dit is eenvoudig niet aan te leren.

Uit puur restmateriaal weet hij op deze wijze de sfeer weer te geven van een Amsterdams stadspaleis maar evenzeer de eenvoud van een kleine boerderij in Bretagne.
Jerry Harberink
Jerry Harberink
Doetinchem - Tweede Loolaan
Provence - Un petit mas
Heeft u ook een gevel om in te lijsten? Neem eens een kijkje op de website van Jerry Harberink: www.jerryharberink.nl
Lees meer over dit thema in het dossier: kunst