Juiste lampen en verlichting bepalen inrichting

Home » Interieur & lifestyle » Juiste lampen en verlichting bepalen inrichting
Lampen en verlichting zijn zeer bepalend voor de sfeer in uw huis. Het op de juiste manier inzetten van lampen zorgt voor een goede sfeer en maakt van uw huis de ideale woon- en werkplek.
 
Mooie lampen en verlichting zijn daarnaast de finishing touch op uw interieur.

Invloed op gevoelens en prestaties

Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat lampen en verlichting Externe link naar website Fashion for Home invloed hebben op de gevoelens en prestaties van mensen.

De hoeveelheid en de kleur van het licht zijn hierbij de belangrijkste peilers. Het kan dus geen kwaad goed na te denken hoe u de lampen in uw interieur wilt plaatsen.

Verschillende lichtpunten

Let erop dat u verschillende lichtpunten in uw woning aanbrengt. Dat zorgt voor een rustige en prettige sfeer. Een enkele lamp zorgt vaak voor felle verlichting en kan dominant zijn in het interieur.

Verschillende kleuren

Verschillende kleuren verlichting dragen ook bij aan een mooie ambiance.


Sfeer per ruimte

Het is bij de inrichting van uw huis belangrijk dat u de juiste lampen en verlichting op de juiste plek heeft.
Lampen en sfeer
Ieder deel van het huis heeft behoefte aan een eigen sfeer. Waar u in het ene vertrek behoefte heeft aan een bescheiden lamp met minimale, zachte verlichting kan een mooie grote designlamp in een andere kamer juist een opvallend stijlobject zijn.

Een mooi ontwerp lamp kan een mooie toevoeging zijn op uw inrichting. Denk ook aan kleinere lampen die een mooie aanvulling kunnen zijn op de belangrijkste verlichting in huis.

Besparen

Een ander belangrijk aspect van de verlichting in uw huis is dat u met de juiste lampen geld kunt besparen.

Er zijn veel verschillende methoden op de markt die op jaarbasis een groot verschil op uw energierekening kunnen maken. Zeker iets om rekening mee te houden bij de aankoop van uw nieuwe lampen.

Voorlichting

Er is tegenwoordig een enorme keuze aan soorten lampen, wat betreft kleur, stijl en verlichting. Laat u bij de keuze voor verlichting en lampen informeren door een expert. Deze kan u vertellen welke lamp voor uw inrichting een goede keuze is. En met de juiste lampen en verlichting kunt u nog meer genieten van de juiste sfeer uw huis en interieur.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Fashion for Home.


Lees verder over

Lees meer over dit thema in het dossier: verlichting